O nama

Povijest
Poduzeće Mega-Poliplet d.o.o. nastalo je 2004. godine spajanjem dvaju poduzeća s proizvodnom tradicijom dužom od pola stoljeća.

Mega je nastala 1947. pod nazivom Kancpribor, da bi se 1953. godine orijentirala na proizvodnju patent zatvarača, te dobila prepoznatljiv naziv Mega - tvornica metalne galanterije, sa stalnom adresom u Remetincu. Megina glavna proizvodna orijentacija postala je proizvodnja patent zatvarača, uz koju su se paralelno razvijale prateće djelatnosti: vlastita strojogradnja, tehnologija tlačnog lijeva, bojaona i lakirnica.

Razvojni vrhunac Mega je ostvarila 1986. godine kada proizvodi 28.000.000 metara patent zatvarača, zapošljava 1450 djelatnika i ima preko 20.000m2 izgrađenog proizvodno-poslovnog prostora na lokacijama Savski Gaj, Prekratova, Brezovica i Ilica 69. Naredne godine obilježene su raspadom postojećeg tržišta, kao i ratnim zbivanjima, što je dovelo do teškoća u poslovanju Mege. Godine 2003. stvoreni su uvjeti za privatizaciju Mege, što je učinjeno od strane Polipleta iz Slovenske Bistrice, poduzeća sa dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji pozamanterijskih proizvoda, sportskih i zaštitnih mreža i u preradi patent zatvarača.

Sadašnjost
Osnovna djelatnost poduzeća Mega-Poliplet d.o.o. je proizvodnja i prodaja patent zatvarača, pozamanterijskih proizvoda, sportskih i zaštitnih mreža. Poduzeće zapošljava 25 djelatnika i ponosan je pripadnik malobrojnih hrvatskih proizvođača. Osnovni proizvod je patent zatvarač različite vrste – tkani, spiralni, brizgani i metalni u različitim izvedbama:  djeljivi, nedjeljivi, s dva ključa itd. Tržište patent zatvarača čine: proizvođači kožne galanterije i obuće, tekstilna industrija, proizvođači namještaja, krojački obrti, tapetari, i sl.

Budućnost
Naš glavni cilj je i dalje razvijati poslovnu strategiju, u skladu s vremenom, i nuditi domaćim i stranim partnerima proizvode prepoznatljive kvalitete.